Otmičarima djevojčice 26 godina zatvora

Region

Troje francuskih državljana je osuđeno na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice trogodišnje djevojčice u beogradskom naselju Braća Jerković prošle godine.

Prvostepenom presudom Specijalnog suda u Beogradu, Sebastijan Branšu je osuđen na 10 godina zatvora, a određene su mu i novčane kazne.

Njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu je osuđena na devet godina zatvora, a njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina.

U dužinu zatvorske kazne je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Sebastijan Branšu nije do sada iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova supruga i njena ćerka tvrdile da nisu znale ništa o otmici djeteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv troje francuskih državljana, zbog krivičnog dijela otmice maloljetnog djeteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227.

U optužnici je Sebastijana Branšu Mišel označen kao organizatora kriminalne grupe.

Smatra se da su oteto dijete htjeli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevjenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac djeteta.

Nisu uspjeli u svojoj namjeri jer ih je policija sustigla na naplatnoj rampi u Šimanovcima, od kada se nalaze u pritvoru.

Izricanju presude su prisustvovali i roditelji djevojčice.

Na prvostepenu presudu je moguće podnijeti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *