U dvije akcije uhapšeno sedam korumpiranih policajaca

Region

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije – Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su, u dvije odvojene akcije, sedam policijskih službenika od kojih je pet osumnjičeno za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, a dva policijska službenika zbog primanja mita.

U prvoj akciji uhapšeni su R.Đ. (48), S.N. (40), D.M. (38), I.Đ. (44) i Ž.P. (41), saobraćajni policajci zaposleni u Policijskoj stanici Lazarevac zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da su od više učesnika u saobraćaju koje su zatekli u izvršenju prekršaja, zahtjevali i primali novac u različitim iznosima kako ih ne bi kaznili. Takođe, sumnja se da uočene prekršaje i primenjena ovlašćenja nisu evidentirali, čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, piše Blic.

U drugoj akciji uhapšeni su Z.P. (44) i D.J. (38) iz Policijske stanice Stari Grad zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanje mita.

Sumnja se da su njih dvojica primali novac od G.Z. i B.S., osumnjičenih za krivična djela prevare, kao i od njima bliskih osoba, kako prema njima ne bi preduzimali zakonom predviđene mere i radnje. G.Z. i B.S. se terete da su građane obmanjivali pri brojanju novca kod kupovine ili prodaje deviza, na taj način što su, simulirajući ponovno brojanje, zadržavali dio novca za sebe.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *