Kosovske jedinice povučene sa Gazivoda

Region

Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović izjavio je za RTS da su se kosovske specijalne jedinice povukle sa vještačkog jezera Gazivode.

“Jedinice ROSU su se povukle, trenutno je mirno”, rekao je Vulović za RTS nešto poslije 14.00 sati.

Na pitanje da li je tačno da se kosovski predsjednik Hašim Tači provozao čamcem po jezeru, Vulović je rekao da se nije ni provozao, već da se “krio u priobalju”.

On je dodao i da je važno da niko nije povređen, a ni uhapšen.

Predsjednika Kosova Hašima Tačija kod hidroelektrane Gazivode zatekao je reporter “Večernjih novosti”.

Kako javlja novinar ovog lista sa lica mjesta, Tači je provocirao porukom “da je došao da prošeta u prirodi”?!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u stalnom je kontaktu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, poslije raspoređivanja ROSU na Gazivodama, na sjeveru Kosova i Metohije.

Vučić je “izrazio protest zbog bezobzirne akcije Hašima Tačija i prištinskog rukovodstva”, saznaje Tanjug u izvorima bliskim Kabinetu predsjednika Vučića.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, kaže da je ROSU na sjeveru Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tači omogućili da obiđe to jezero.

Ðurić je na vanrednoj pres konferenciji u Vladi Srbije naveo da su snage bezbjednosti Srbije podignute na najviši stepen pripravnosti.

On je rekao i da je predsjednik Srbije u ovom trenutku na konsultacijama sa Generalštabom Vojske Srbije, na jednoj lokaciji u Srbiji.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *