Lider “Preporoda Srbije” premlaćen zbog dokaza o pljački “Kolubare” (FOTO)

Region

Aleksandra Dražića, predsjednika Narodnog pokreta „Preporod Srbije“, prekjuče su u centru Lajkovca pretukla dvojica maskiranih napadača.Dražić je objavio dokaze o pljački “Kolubare”.

-Napad je organizovano izvršen u sred bijela dana. Ovo nije prvi put, sjećate se? Nekom je ozbiljno stalo da me ućutka, objavio je Dražić na svom profilu na Facebooku.

Niko od političkih funkcionera zvanično nije osudio ovaj napad, ali je Dražić na društvenim mrežama dobio veliku podršku građana.

Ovo nije prvi napad na ovog opozicionog lidera. U večernjim satima 7. septrembra prošle godine, pred ulazom u kancelariju Pokreta, maskirani napadač je bejzbol palicom, s leđa, dva puta udario Dražića u glavu i rame. Pošto se napad dogodio u prometnoj ulici, napadač nije imao vremena da posao obavi do kraja, nego je pobjegao u noć.

Dražić je po izlasku iz bolnice napad ocijenio kao „pokušaj ubistva“ koji ima isključivo „politički motiv“. Zvaničnim saopštenjem, samo je Srpska narodna partija osudila ovo nasilje.

U posljednje dve godine Dražić je vodio žestoku borbu protiv lazarevačkih vladara. Napisao je četiri knjige o korupciji i kriminalu u toj opštini.

Na više stotina strana opisao je brojne afere, potkrijepljene validnim dokumentima koji optužuju lokalne moćnike Bojana Stevića Dživdžana, Vitomira Dimitrijevića Gusana, direktore i sindikalne vođe Rudarskog basena „Kolubara“, kao i drugih javnih preduzeća.

Takođe, Dražić je objavio imena narko-dilera i njihovih saradnika.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *