Ruckoj: Milu Đukanoviću sam 1991. godine dao 15 miliona dolara za izbore! (VIDEO)

Region

Višestruki povratnik na premijersko mjesto u Crnoj Gori, a sada predsjednik Košarkaškog saveza CG i njegove Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, devedesetih godina prošlog vijeka novac za izbore obezbjeđivao je iz Rusije.

Ovo tvrdi Aleksandar Vladimirovič Ruckoj, nekadašnji potpredsjednik Ruske Federacije, koji je ovu tvrdnju javno izrekao na ruskoj televiziji Cargrad, gostujući kog Andreja Afanasjeva u emisiji „Ruski odgovor“.

Na pitanje voditelja emisije „Ruski odgovor“ Andreja Afanasjeva šta se dešava u Crnoj Gori i ima li sličnosti sa dešavanjima u Ukrajini, Ruckoj je odgovorio doslovno:

„To su ljudi koji okreću zastavu na onu stranu na koju vjetar duva. Znam Đukanovića od 1991. godine. Meni su tada pozvonili iz administracije Borisa Nikolajeviča (Jeljcina), i zamolili me da se sretnem sa njim i porazgovaramo. Sa kakvim ciljem je on došao? Đukanović je došao u Rusiju da prosi novac za izbore. I sumu je naznačio, od 10 do 15 miliona dolara. Mi u to vrijeme nismo baš bogato živjeli, no, takvu sumu je bilo moguće dati i mi smo tu sumu dali.“

Voditelj televizije Cargrad je još jednom upitao da li je novac dat lično Đukanoviću, a nekadašnji zamjenik Borisa Jeljcina je nastavio:

„Da! I kad slušam šta danas govori Đukanović, ja se sjećam šta je on tada govorio, kada smo se susreli. Da smo mi jedne vjere, da smo mi Sloveni, da smo mi pravoslavni, da je nemoguće zaboraviti podvig sovjetskog oficira i vojnika, da smo mi jedno… šta sve nije govorio. No, pogledajte šta danas govori taj čovjek. Zato će on sigurno završiti loše. Sigurno loše. Ne pretendujem na predviđanje, ali ja osjećam da će on završiti loše, zato što je on stao protiv svih. Zato što narod ne želi ući u NATO. Narod je pravoslavni, mi smo jedne vjere, a izbori su falsifikovani. I ne samo to, on je sad inicirao sudski proces, kao da je Rusija umiješana u glasanje, da smo pokušali diverzije, da smo pokušali njega ubiti… No, vidite o čemu oni tamo vode riječ? Zato mislim da će Đukanović loše završiti. A tih 300 miliona dolara koji su naši investitori tamo razbacali, isčezli su bez traga. To od Đukanovića treba tražiti. Mislim da će pronaći kuda su oni iščezli.“

Voditelj emisije „Ruski odgovor“ je dodao „da je Rusija htjela da ubije Mila Đukanovića, njega odavno ne bi bilo.“

CRNA GORA JE U EMISIJI „RUSKI ODGOVOR“ BILA TEMA OD 36:42

{youtube}-j0L6xNJ_z4{/youtube}

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *