Crna Gora otvorila dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Region

Crna Gora otvorila je dva nova poglavlja u pregovorima sa EU – polavlje 11 o poljoprivredi i ruralnom razvoju i 19 o socijalnoj politici i zapošljavanju, javili su crnogorski mediji.

Evropska komisija je ocijenila da je Crna Gora postigla dobar nivo usklađenosti i administrativne kapacitete za otvaranje pregovora u ovim oblastima.

Crna Gora je do sada otvorila 24 od ukupno 35 poglavlja, a dva su privremeno zatvorena.

Pregovore sa EU Crna Gora je otvorila u junu 2012.

Crna Gora, otvaranjem pregovora u poglavljima poljoprivrede i ruralnog razvoja i socijalne politike i zapošljavanja, nastavlja stabilno da korača svojim evropskim putem, ocijenio je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

Povodom današnjeg otvaranja dva pregovaračka poglavlja na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, Pejović je rekao da je zadovoljan dinamikom kojom se realizuju pregovori.

Prema njegovim riječima, kroz poglavlje koje se odnosi na poljoprivredu i ruralni razvoj, crnogorska poljoprivreda se priprema za sprovođenje Zajedničke poljoprivredne politike.

U dijelu poglavlja koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, Pejović je naveo da je politka EU usmjerena na zaštitu radnika, njihovog zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu, ali i njihovu obučenost za posao.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *