Podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog

Region

Nakon što je Tužilaštvo u Puli u januaru podiglo optužnicu protiv pjevača Tonija Cetinskog zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, sud je danas potvrdio optužnicu, prenose hrvatski mediji.

 

Cetinski se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolovozu Puste ulice već je vozilom prešao preko tijela pješaka, narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholisanom stanju te je smrtno stradao na mjestu.

 

Cetinski se obratio javnosti nakon podizanja optužnice rekavši kako mu je drago doći do prilike da se odbrani na pravi način, te kako se ne želi braniti preko medija.

 

– Naravno da smatramo da navedeno u optužnici nije tačno te ćemo sve dokazati na sudu. Napokon – rekao je tada Cetinski.

 

Podsjećanja radi, u nesreći je preminuo Ibrahim Kevljanin iz Rovinja.

 

Index.hr piše da je vještačenje trajalo jako dugo, naročito zbog činjenice da se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio ili ležao na ulici, kao i činjenice je li bio u alkoholisanom stanju ili ne.

 

Sam Cetinski je izjavio da nije vozio brzo jer je po toj ulici to praktički nemoguće zbog njezine širine i uslova, piše Klix.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *