Ivan Pernar više nije katolik: Ispisao sam se, Crkva je produžena ruka HDZ-a!

Region

Hrvatski poslanik Ivan Pernar na svojoj Facebook stranici je objavio da više nije katolik jer se ispisao iz Katoličke crkve. Za to odlučio jer se “ne slaže se s vjerskim naukom” i zato što je Katolička crkva “produžena ruka HDZ-a”.

-Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama. Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije. Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali, napisao je Pernar.

U drugom statusu je dodatno objasnio svoju odluku i optužio Crkvu da je produžena ruka HDZ-a.

-Katolička crkva je produžena ruka HDZ-a i sve dok će imati utjecaj nad velikim dijelom našeg naroda HDZ će dobivati izbore. Uzročno – posljedično gledano, kako će zločinačka organizacija nastaviti dobivati izbore, tako će Hrvatski narod nastaviti napuštati našu zemlju, odnosno iseljavati se iz nje. Nas koji ćemo ovdje ostati čeka bitka za goli opstanak i preživljavanje u sve surovijim uvjetima. Naime, budući da HDZ služi stranim silama i interesima zaduživati će i rasprodavati našu zemlju do zadnjeg kamena, a sve u ime velikog hrvatstva i domoljublja. Tada će se ispuniti san onih koji su nas htjeli maknuti s ovih prostora, napisao je Pernar.

Istinito

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *