Sukob Srba i kosovske policije zbog gradnje mini hidroelektrane

Region

U Štrpcu je danas došlo do sukoba grupe Srba i kosovske policije, u kome je povrijeđeno dvadesetak ljudi iz Štrpca koji su pokušali da spriječe prolazak bagera do mjesta gdje su započeti radovi na gradnji mini hidrelektrane.

 

Srbi su blokirali lokalni put, a kosovska policija je, kako bi ih uklonila, upotrijebila biber sprej i palice, objavila je TV Most, dok RTS navodi da su na terenu i specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

 

Povrijeđenima je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Štrpcu.

 

Nakon dvomjesečnog protesta za odbranu rijeka Šar planine, kada su mještani uspjeli da izdejstvuju sklanjanje bagera, danas je on uz pratnju specijalnih policijskih jedinica ponovo počeo da kopa kod mjesta Obereke.

 

Bager je juče ponovo krenuo ka mjestu za izgradnju mini-hidroelektrane, ali su mještani uspjeli da ga vrate bez incidenata.

 

Žitelji Sirinićke župe okupili su se ispred opštine Štrpce i zahtijevaju da im se obrate nadležni, koji su obećali da radovi na gradnji mini hidroelektrane neće biti nastavljeni, prenijela je TV Most.

 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila upotrebu “gole i brutalne sile policije nad demonstrantima u opštini Štrpce, koji protestuju protiv izgradnje mini-hidrocentrale”.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *