U Nišu počela parada “Odbrana slobode”

Region

U Nišu se danas održava vojna parada podovodom Dana pobjede nad fašizmom.

 

Centralna proslava “Odbrane slobode” počela je u 11 časova, prisustvuje joj najviši državni vrh Srbije, uz brojne zvanice iz zemlje i inostranstva.

 

Kako je najavljeno, na paradi učestvuje 4.000 vojnika i policajaca, ali i oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu građani danas mogu da vide i borbena vozila pješadije, tenkove, borbena vozila “hamer”, artljerijske sisteme “oganj”, borbena vozila “lazar”, artiljerijska oruđa “nora”, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima “1500” i “1500+”…

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na mjesto gdje se održava parada, koja je počela intoniranjem himne. Njega je dočekala počasna garda.

 

U prvom redu parade nalaze se ministri u Vladi Srbije Nela Kuburović i Nenad Popović, koji razgovara sa direktorom BIA Bratislavom Gašićem. Među zvanicama je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

 

Tu je i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministar Aleksandar Antić u društvu lidera JS Dragana Markovića Palme, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

 

srpskainfo.com

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *