Hrvatska četvrta najskuplja destinacija za ljetovanje

Region

Britanski Dejli mejl objavio je istraživanje o cijenama popularnih svjetskih destinacija za ljetovanje koja posjećuju Britanci, a na listi se našla i Hrvatska.

 

Istraživanje je provela M&S Bank, a uz Pulu je obuhvatila bugarski Sunčev Breg, Algarve u Portugalu, Antaliju u Turskoj, grčki Zakintos, Dordonj u Francuskoj, Lansarot u Španiji, Dubai (UAE), američki Orlando i kanadski Toronto.

 

Ipak, za razliku od prošlogodišnjeg istraživanja objavljenog u Dejli mejlu, Hrvatska se ove godine nalazi među najskupljim destinacijama.

 

Prošle godine u istom je istraživanju Pula bila najjeftinija od pet evropskih gradova koji su se nalazili na listi, no ove godine stvari su se značajno promijenile.

 

Sve su evropske destinacije pojeftinile, osim Hrvatske. Portugalski Algarve je tako pojeftinio više od 20 odsto, bugarski Sunčev Breg više od 17 odsto, grčki Zakintos više od 13 odsto, francuski Dordonj više od 11 odsto, španski Lansarot više od sedam odsto.

 

Pula je jedina evropska destinacija na listi koja je poskupjela. Poskupljenje koje je izračunala M&S Bank iznosi 0,7 odsto. To Pulu čini trećom najskupljom destinacijom prema listi koju će vjerovatno pročitati stotine hiljada Britanaca.

 

– Hrvatska je nedavno porasla u popularnosti, što bi moglo objasniti zašto su cijene 0,7 odsto više nego prošle godine, što ju čini četvrtom najskupljom destinacijom – piše Dejli mejl.

 

Najjeftinija destinacija prema istraživanju M&S Bank je Sunčev Breg u Bugarskoj. Slijede Algarve u Portugalu, Antalija u Turskoj, Zakintos u Grčkoj, Dordonj u Francuskoj i Lansarot u Španiji.

 

Od Pule su skuplji samo Dubai, američki Orlando i kanadski Toronto.

 

(Index)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *