Ljubiša Preletačević Beli: Ako ne prođem u Srbiji, kandidovaću se za člana Predsjedništva BiH

Region

U politiku je ušao na bijelom konju, u bijelom odjelu i sa svojim prijateljima, istomišljenicima uključenim u pokret “Sarmu prob'o nisi – Samo jako!” (SPN).

Kroz video kampanju i lokalne akcije pokret je na lokalnim izborima 2016. godine u opštini Mladenovac uspio da osvoji čak 20 procenata glasova i bude plasiran iza Srpske napredne stranke, ali iznad svih ostalih stranaka.

Dvadesetšestogodišnji Luka Maksimović, praveći parodiju na političku scenu u Srbiji i ismijavajući rasprostranjen običaj u srpskoj politici da se preko noći mjenjaju politički programi i dresovi, sebi je nadjenuo ime Ljubiša Preletačević Beli, a mali lokalni pokret “Samo jako” i njihovi satirični istupi pobrali su medijsku pažnju u zemlji i inostranstvu.

Sada se pojavio kao kandidat za predsjednika Srbije na izborima 2. aprila.

Nedavno je posjetio Sarajevo i kaže da je oduševljen i gradom i ljudima, ali i ćevapima. Na pitanje da li bi se, ukoliko ne prođe na predsjedničkim izborima u Srbiji, kandidovao za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, Beli Preletačević kaže da ništa nije isključeno, jer je on univerzalni političar koga granice ne zanimaju.

“Ako ne prođem ovde, probaću bilo gde u regionu da prođem. Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora… Videćemo”, zaključuje Maksimović.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *