Ginekolog prodao novorođenče za auto od 50.000 evra?

Region

Udruženje nestalih beba Beograda podnijelo je dvije krivične prijave Tužilaštvu za organizirani kriminal protiv članova organizirane kriminalne grupe sastavljene od ljekara i državnih službenika, na čijem čelu je jedan ginekolog zbog trgovine ljudima. U interesu istrage je da se ne iznesu detalji optužnice, ali postoji dovoljno dokaza da krađa beba i dalje postoji – rekla je Milena Janković, predsjednica ovog udruženja.

 

Nakon konferencije za novinare, organizirane povodom prijedloga tzv. zakona o nestalim bebama, prije dvije sedmice njenom udruženju javio se mlađi čovjek.

 

– On je bio u društvu dvadesetak ljudi kada je jedan od okupljenih ispričao kako je sa ljekarom, nekadašnjim načelnikom ginekologije u tom mjestu, koji sada ima privatnu ordinaciju, dogovarao kupovinu novorođenčeta. Čovjek živi u inostranstvu. Ljekar je ponudio da nabavi bebu i obezbijedi dokumente, da bi novi “roditelj” mogao legalno da je izvede iz zemlje. Na pitanje koliko to košta, ginekolog mu je rekao: “Prethodni klijent mi je kupio auto.” Ispred ordinacije je stajao automobil vrijedan oko 50.000 evra – rekla je Janković.

 

Tužilaštvu za organizirani kriminal podnijeli su krivičnu prijavu i pismenu izjavu ovog čovjeka, koji je spreman svjedočiti.

 

(Telegraf)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *