INAUGURACIJA VUČIĆA: Zemlje regiona treba da grade mostove (VIDEO)

Region

U Palati Srbije u 18 sati počela je svečana inauguracija predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojoj prisustvuje oko 5.000 gostiju, među kojima su brojni predsednici država i vlada, ministri spoljnih poslova, brojne diplomate, javne ličnosti.

Svoj inauguralni govor Vučić je započeo vlastitim viđenjem mentaliteta u regionu. A između ostalog je rekao da se “volimo i mrzimo istim intentitetom”, da nam je “komšija neprijatelj, a udaljeni deo sveta prijatej”, ali da smo spremni za korak napred, kojim se iz mitologije prelazi u budućnost.

– Korak kojim se iz nesreće prelazi u sreću. Hoćemo sutra, i to hoćemo danas. Srbija je prestala da se nada smrti i želi život. Želimo mir sa sobom i mir s drugima – rekao je Vučić.

Vučić je poručio zemljama u regionu da će Srbija raditi na tome da se grade mostovi preko provalija prošlosti i da se grade putevi i da zajedno radimo na ekonomskom razvoju. On je rekao da da je njegova generacija spremna da se menja i načini “korak napred”.

On je rekao da zna da region mora da deli stubove oko kojih se gradi zajednička budućnost i dodao da Srbija nema preči zadatak nego da podeli s komšijama uverenje da jednom ne može da bude dobro ako je drugome loše.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poveo je nakon kulturno-umetničkog programa zvanice od foajea do foajea, u kom im je predstaljen svaki kraj Srbije. Posebno ih je nasmejala kratka izvedba iz Stankovićeve “Koštane”.

Gosti uživaju u kulturno-umetničkom programu, razgledaju muzejske postavke i goste se srpskim specijalitetima, a posebno se traži zalogaj više gibanice i drugih pita. Naravno, sve to zalivaju domaćom rakijom i srpskim vinima.

{youtube}qptBUOq3y9Y{/youtube}

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *