Vučić i Ivanić razgovarali o odnosima u regionu

Region

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas u razgovoru sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem da su dobri odnosi Srba i Bošnjaka od suštinskog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i za ekonomski napredak regiona Zapadnog Balkana.

Vučić i Ivanić razgovarali su danas u Beogradu o situaciji u regionu, političkim i ekonomskim odnosima Srbije i BiH, kao i o geopolitičkoj situaciji.

Ivanić je istakao da su dobrosusedski odnosi Srbije i BiH važni i da su u interesu srpskog naroda u Republici Srpskoj i BiH.

Dvojica sagovornika su posebno razgovarali i o položaju Srba u BiH, kao i srpskog naroda u celini na prostoru Zapadnog Balkana.

Nakon sastanka, Ivanić u izjavi BN televiziji je rekao da je razgovor sa predsjednikom Vučićem vođen pred obilježavanje godišnjice “Oluje”, gdje će sutra u Novom Sadu biti srpski lideri.

“Zbog napete situacije u regionu, sutrašnji skup velikog broja srpskih lidera na jednom mjesto trebalo bi iskoristiti da se dođe do zajedničkih stavova po pitanjima bitnim za srpski narod”, rekao je Ivanić.

On je mišljenja da se događaju burne stvari u regiji.

“Mislim da je izuzetno važna razmjena mišljenja i da imamo neku vrstu zajedničkog stava da se obezbjedi ekonomska stabilnost svuda tamo gdje Srbi žive i da se obezbijedi njihova snažna politička pozicija”, kazao je Ivanić.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *