Gužva na otvaranju beogradske IKEE, neki se i krstili na ulazu (FOTO)

Region

Prvi kupci ušli su tačno u deset sati u danas otvorenu robnu kuću Ikea u Bubanj Potoku, pored Beograda, a zaposleni su ih dočekali gromoglasnim aplauzima i poklon-kesama.

Robnu kuću Ikea otvorio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da još nije kupio oklagiju i dasku za sječenje (srpske proizvode u Ikei, jer još nisu bili otvorene fiskalne kase „a u Srbiji se zakon mora poštovati“.

Generalni direktor Ikea kompanije za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbek izjavio je da su cijene u robnoj kući u Beogradu niže nego u regionu, kao i da Ikea ima velika očekivanja s obzirom da raste kupovna moć u Srbiji.

Na pitanje da li očekuje da više srpskih proizvođača radi za Ikeu kazao je da je Ikea jedan brend za koji radi više kompanija i da očekuje da se proširi broj proizvođača iz Srbije, ali da je za sada rano davati podatke o tome.

Kako piše portal „Telegraf“, jedan stariji gospodin koji je čekao u redu za ulazak u Ikeu, prije ulaska se prekrstio. Kako navodi ovaj portal, gospodin je toliko srećan bio što svoju omiljenu radnju sada može da posjećuje u Beogradu da je zahvalio Bogu, bukvalno.

Na društvenim mrežama se pojavio članak dnevnih novina iz bivše SFRJ, u kojem je vijest bila da je IKEA otvorila svoj salon namještaja u Beogradu.

Za sada nema informacija iz koje godine je nastao članak, ali se zna da je on odštampan na sedmoj strani ovih dnevnih novina i da nije bilo nikakvih pompeznih najavljivanja i otvaranja.

ziginfo.rs/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *