SKANDAL: Kako sveštenik krade novac iz kase za siromašne (VIDEO)

Region

Na snimku se vidi kako tadašnji blagajnik Hrama sv. save krade iz kase za bolesne i siromašne i kako novac trpa u svoje džepove. Ovaj snimak je došao i do patrijarha Irineja koji umalo nije doživio nervni slom

Nakon višemjesečnog istraživanja Telegraf.rs došao je do dokumenata, slika i snimaka koji pokazuju kako se već godinama krade u najvećoj pravoslavnoj crkvi – Hramu Svetog Save, gdje je, prema riječima našeg sagovornika, bliskog vrhu SPC, procijenjeno da se na godišnjem nivou iz crkve tajno iznese oko 750.000 evra.

Izvor Telegrafa objašnjava ko je pop na video-snimku, koji se vidi kako krade novac iz sefa za bolesne i siromašne:

– Na snimku koji posedujete vidi se kako je tadašnji blagajnik Hrama krao iz kase za bolesne i siromašne i kako svežnjeve novca trpa u svoje džepove. Ovaj snimak je došao i do patrijarha Irineja. Videvši ovo, patrijarh umalo nije doživeo nervni slom, posebno kada je video kako se na kraju snimka ovaj pop udara po džepu u želji da stanji mantiju i da se ne vidi da su mu džepovi puni para. Taj blagajnik je uhvaćen i kažnjen, ali se sada nalazi u jednoj manjoj crkvi, nadomak Beograda i tamo službuje, umesto da je, kao i svi lopovi završio u zatvoru. Problem je što najveća kazna za uhvaćene lopove u crkvi nije čak ni skidanje mantije, već – premeštaj u manje atraktivne parohije. Tako je i patrijarh Irinej, koji želi da očisti zrno od kukolja je svojevremeno kaznio sveštenike koji su uhvaćeni u krađi samo sa po milion dinara, Kažem samo, jer su oni uzimali milion dinara na mesečnom nivou, a na godišnjem je iznos koji su uzimali iz Hrama bio oko 750.000 evra – otkriva izvor Telegrafa, blizak vrhu SPC.

Telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *