Oko 1.600 domaćinstava bez struje zbog snijega

Region

Oko 1.600 domaćinstava na području Ivanjice, Nove Varoši i Sjenice ostalo je bez struje uslijed snijega.

Zamjenik predsjednika Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je za “Glas Srbije” da je u ovoj opštini bez struje 900 domaćinstava, a najteža je situacija u golijskim selima – Erčegama, Bratljevu i Kovilju.

Mitrović je rekao da u pojedinim selima struje nema od juče ujutro, a da se još ne zna kada će biti uspostavljeno snabdijevanje električnom energijom.

On je naveo da je Elektrodistribucija dočekala snijeg nespremno i da najveći problem predstavlja loše stanje niskonaponske mreže.

Oko 600 domaćinstava bez struje je u opštini Nova Varoš, a najkritičnije je u selima oko Jasenova, Trudovo i Murtenica, kao i zlatarska sela ka Sjenici.

Predsjednik opštine Nova Varoš Radosava Vasiljević rekao je da su zbog težine snijega grane pale po provodnicima niskonaponske mreže i pokidale ih, a ponegdje su oboreni i stubovi.

Na teritoriji opštine Sjenica problema ima u snabdijevanju električnom energijom sela Gonje, Mašovići i Pralja na Jadovniku, gdje je bez struje ostalo oko 60 domaćinstava, a još devet u dva sela koja pripadaju mjesnoj zajednici Bare.

Direktor Elektrodistribucije Sjenica Rušid Mešić rekao je da se do kraja dana očekuje da budu otklonjeni svi kvarovi.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *