Ponovo odgođeno suđenje Šariću za šverc kokaina

Region

Pred Specijalnim sudom u Beogradu odgođeno je ponovljeno suđenje Darku Šariću i ostalima koji su optuženi za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu zbog izostanka advokata Marka Kljajevića, branioca drugooptuženog Gorana Sokovića.

Kljajević se nije pojavio zbog zdravstvenih problema, a advokat Dragan Plazinić, koji je imao punomoć zamjenika, nije želio da ga mijenja jer se nije konsultovao s njim prije današnjeg suđenja.

Zamjenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić je brojne izostanke advokata zbog kojih se odgađaju suđenja prokomentarisao da imaju za cilj odugovlačenje postupka i puštanje Šarića iz pritvora.

– Sve ovo je usmjereno da se ishoduje puštanje Darka Šarića iz pritvora, rekao je tužilac Ivanić i dodao da odbrana želi da probije suđenje u razumnom roku da bi do ovoga došlo.

Šarić je rekao da se i sam nervira što se suđenja odgađaju, prenosi RTS.

Sud je odbio prijedlog Ivanića da se razdvoji postupak u odnosu na drugooptuženog Sokovića, koji je označen kao suorganizator grupe i sudi mu se u odsustvu, jer je u bjekstvu osam godina.

Ponovljeno suđenje Šariću i ostalima počelo je krajem septembra 2016. godine, kada su svi optuženi negirali djela za koja se terete, dok je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama i predloženim dokazima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *