Dačić: Srbija neće priznati Kosovo po cijenu da ne uđe u EU

Region

Srbija neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova ni po cijenu da ne uđe u EU, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji se nalazi u službenoj posjeti Argentini.

Dačić je istakao da je članstvo Srbije u EU njen apsolutni spoljnopolitički prioritet.

– Mi hoćemo dogovor, hoćemo pravedno i trajno rešenje, ali jednostrane akte da moramo da priznamo – to nikad, pa ni po cijenu da ne uđemo u EU, rekao je Dačić.

On je naveo da je nacionalni prioritet Srbije postizanje političkog rješenja za pitanje Kosova i Metohije i podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo inicijativu kojom je otvoren unutrašnji dijalog o Kosmetu, radi postizanja zajedničkog i trajnog održivog dogovora o tom pitanju.

Dačić je rekao da je mjesto cijelog Balkana u EU i da bez inkorporiranja tog regiona, zajednički ekonomski i politički prostor na evropskom kontinentu neće biti potpun, prenijeli su beogradski mediji.

“Vezivanjem napretka u pregovaračkom procesu za rezultate u dijalogu Beograda i Prištine, u naš evropski proces uveden je i treći akter, što predstavlja ozbiljno opterećenje za Srbiju”, naglasio je Dačić.

On je istakao da je za Srbiju od posebnog značaja podrška koju joj Argentina pruža u njenim nastojanjima da očuva suverenitet i teritorijalni integritet.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *