Srbija: Za otmicu djevojčice Maše 26 godina zatvora

Region

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio troje francuskih državljana na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice trogodišnje Maše Prenković 2015. godine u beogradskom naselju Braće Jerković.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina zatvora, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu na devet godina, a njena kćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina zatvora.

Francuzima je potvrđena mjera protjerivanja stranaca iz Srbije od 10 godina, nakon izdržavanja zatvorske kazne, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Nije prihvaćena nijedna od teza odbrane da su otmičari bili u komunikaciji sa roditeljima male Maše, budući da analizom telefona i kompjutera optuženih nije pronađen trag komunikacije, prenijeli su beogradski mediji.

Sebastijan Branšu je tvrdio da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o pozajmici djeteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena kćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su u odbrani da nisu znale ništa o otmici djeteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Svo troje optuženih Francuza su u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, u kojem borave od hapšenja na dan otmice 11. marta 2015. godine. Mala Maša tada je oteta iz majčinih ruku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *