Čeferin: Najveći problem fudbala u BiH je loša infrastruktura

Sport

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije Aleksander Čeferin prilikom posjete Sarajevu je izjavio da je najveći problem bh. fudbala loša infrastruktura.

Čeferin je dodao kako je UEFA spremna pomoći Bosni i Hercegovini, ocijenivši da BiH na raspolaganju ima stručne ljude, ali ne i stadione koji su, kako kaže, na granici regularnosti.

– Bosna i Hercegovina ima dobru i talentovanu ekipu, ali ima i lošu infrastrukturu. Veoma je bitno da lokalna zajednica učestvuje i pruža pomoć, a bez dobre infrastrukture ništa neće biti moguće. Mi smo spremni pomoći, imamo stručnjake koji imaju ideje, a veliki broj stadiona u BiH je na granici regularnosti. Infrastruktura se mora razvijati u kompletnoj Bosni i Hercegovini – rekao je Čeferin.

Nakon toga, on je odgovorio na pitanje o navijačkoj situaciji u BiH i problemima koji su se pojavili u susjednim državama.

– I vi imate probleme s navijačima, a o tome smo razgovarali u Predsjedništvu BiH, no UEFA ne može pomoći u tome. Kazne nisu jedino sredstvo u borbi protiv toga. Veoma bitno je odgajati mlade ljude da to nije pravi put i vidjećemo kako će biti u budućnosti. Što se tiče regionalne lige, ona bi štetila nacionalnim ligama te je prerano još uvijek govoriti o njenom stvaranju – zaključio je prvi čovjek UEFA.

Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *