Prosinečki “precrtao” golmana Borca sa spiska za SAD

Sport

Mladi čuvar mreže Nemanja Trkulja neće putovati sa saigračima iz reprezentacije BiH na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama. Sa spiska “otpao” i Srđan Stanić.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine na američkom tlu odigraće dvije prijateljske utakmice, protiv domaćina SAD-a 28. januara u Los Anđelesu, a tri dana kasnije protiv Meksika u San Antoniju.

Na ovim mečevima neće nastupiti mladi čuvar mreže banjalučkog Borca Nemanja Trkulja, kojeg je selektor “zmajeva” Robert Prosinečki odlučio da “precrta”, pa 22-godišnji golman neće putovati u SAD.

Na skraćenom spisku nije se našlo ni ime Srđana Stanića, fudbalera mostarskog Zrinjskog, koji je nedavno na stadion “Pod Bijelim brijegom” stigao iz Željezničara.

Osim njih dvojice, na spisku se nije našao ni dosadašnji prvotimac Radnika Besim Šerbečić, koji je napustio trening kamp reprezentacije BiH, kako bi potpisao ugovor sa norveškim šampionom Rozenborgom.

“Besim Šerbečić je ranije dobio dozvolu selektora da napusti pripreme reprezentacije zbog potpisa ugovora sa novim klubom, a put Amerike neće ići još Nemanja Trkulja i Srđan Stanić. Ibrahim Šehić i Haris Medunjanin će se ekipi priključiti u Los Anđelesu, dok će vezista Rijeke Zoran Kvržić će selektoru Prosinečkom biti na raspolaganju za utakmicu sa Meksikom u San Antoniju”, saopšteno je iz FSBiH.

Kandidat za utakmicu sa SAD-om biće i Elvir Ibišević.

“Mladi napadač Univerziteta Nebraska Omaha rođen je 10. februara 1998. godine i potencijalni je „U-21“ reprezentativac naše zemlje. Ovo je prilika da stručni štab i selektor U-21 reprezentacije Vinko Marinović vide na djelu njegove kvalitete.”

Prosinečki je spisak skratio nakon današnjeg treninga, a u toku dana ekspedicija BiH će otputovati prvo za Istanbul, a zatim u SAD.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *