Srbi spremaju osvetu Kazahstancima

Sport

Futsaleri Srbije večeras biju četvrtfinalnu bitku Evropskog prvenstva. Rival je Kazahstan. Poprište okršaja ljubljanske “Stožice”. Početak meča 18 časova.

“Orlovi” su u grupnoj fazi ostvarili dva remija protiv Slovenije i Italije, što im je omogućilo da sa druge pozicije prođu dalje. Sada je na redu najteži ispit, duel protiv favorizovanih Kazahstanaca, koji su veliki dužnici. Naime, na kontinentalnoj smotri prije dvije godine u Beogradu isti rivali su odmjerili snage. I tada je domaćin u bici za bronzu poražen 2:5.

Stefan Rakić vjeruje da on i saigrči mogu da se revanširaju. Kako je sam naveo, Srbija je plasmanom među osam najboljih timova Evrope već napravila sjajan rezultat.

– Želimo da se revanširamo Kazahstanu za poraz u Beogradu. Tada smo bili nadomak senzacije i bronzane medalje. Imamo čemu da se nadamo, a očekujem i da će u dvorani biti dosta naših navijača – optimista je Rakić.

“Orlovi” će se samo na papiru suprotstaviti Kazahstancima. Jer, riječ je o selekciji koju sa klupe predvodi Brazilac Kakau i u kojoj su nosioci igre takođe Brazilci. Pa ipak, Dragan Tomić vjeruje u svoj sastav.

– Sa Kazahstancima ćemo da odigramo taktički veoma naporan meč, a biće to i ispit naše fizičke pripremljenosti. Oni igraju veoma specifično, atraktivno za publiku, a mi ćemo pokušati da odgovorimo nekim našim adutima – izjavio je Tomić.

Danas je na programu i drugi četvrtfinalni susret u kojem će se sastati Slovenija i Rusija (21). Sutra igraju Portugal i Azerbejdžan (18), odnosno Ukrajina i Španija (21).

SrpskaCafe.com/Novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *