Banjaluka: Potpisan ugovor o izgradnji trim-staze

Sport

Ugovor o izgradnji trim-staze u Parku Mladen Stojanović potpisan je danas u Banjaluci.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i Ranko Kremenović, predstavnik izvođača radova, firme „MKR Kremenović“.

Radojičić je rekao da se dugo čekalo na izgradnju trim-staze u najpoznatijem banjalučkom parku i da je ukupna vrijednost investicije 61.000 KM.

– Postojala je inicijativa grupe građana i Savjeta MZ Rosulje da se uredi staza u parku i evo učinili smo prve korake, uradili projekat i potpisali ugovor. Stazu će moći koristiti profesionalni sportisti, ali i svi rekreativci našeg grada – naglasio je gradonačelnik.

Predstavnik izvođača radova, Ranko Kremenović, kazao je da je rok za završetak radova 120 dana i izrazio uvjerenje da će radovi biti urađeni kvalitetno i u predviđenom roku.

Duško Tadić iz Atletskog kluba „Banja Luka“, istakao je da je veoma važno što je Grad Banja Luka prepoznao značaj izgradnje staze u parku, te da su prijatno iznenađeni brzinom kojom je posao odrađen kada su u pitanju prirpeme za izgradnju.

Član Savjeta MZ Rosulje Siniša Mrkobrada, izjavio je da ideja o izgradnji staze datira od ranije.

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će Grad finansirati izgradnju trim-staze, odnosno zbog činjenice da je Gradska uprava prepoznala značaj ovog projekta. Mrkobrada je naglasio da će staza biti od koristi aktivnim sportistima, ali i svim građanima koji vole sport i rekreaciju.

Prema urađenom projektu, staza će biti dužine 1.200 metara. Širina staze za trčanje biće nešto manje od dva metra, tačnije 185 centimetara, dok će podloga staze biti napravljena od drobljenog sitnog kamena.

Podsjećamo da je Grad Banja Luka prošle godine obnovio trim-stazu na Banj brdu, a da je ove godine u planu, pored izgradnje trim-staze u Parku Mladen Stojanović, još i izgradnja dvije teretane u prirodi, u naseljima Starčevica i Lazarevo, te izgradnja rekreativnih sadržaja na prostoru između Trapista i Banj brda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *