Borac i Zrinjski remizirali u nemogućim uslovima (FOTO)

Sport

Borac je danas u Banjaluci, na totalno neuslovnom terenu, igrao neriješeno sa Zrinjskim (1:1) u okviru posljednjeg kola prve faze Premijer lige BiH. Teren je više podsjećao na baru nego na sportsko borilište.

Travnjak Gradskog stadiona samo sat vremena pred početak susreta bio je prekriven snijegom, a glavni arbitar Vladimir Bjelica je, nakon čišćenja snijega, odlučio da se utakmica ipak odigra. Negodovali su treneri oba tima ali “pomoći” nije bilo.

Borac je imao prvu šansu kada je Veselinović šutirao iz dobre pozicije, ali je lopta otišla preko gola. U 15. minuti Karić je bio u velikoj prilici, ali je blato bilo saveznik odbrane Zrinjskog pa se lopta zaustavila ispred gol-linije. U 20. minuti Karić je šutirao sa dvadeset metara, ali je uzdrmao samo prečku.

Handžić je zaprijetio sa lijeve strane u 37. minuti, ali je Savatović odbranio njegov udarac. Radulović je prvi zaprijetio početkom drugog poluvremena kada je nakon greške odbrane Zrinjskog šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola. U nastavku susreta lopta se jedva kotrljala po blatnjavom terenu i, razumljivo, nije bilo previše prilika za postizanje pogodaka sve do posljednje dvije minute.

Najprije je Kunić pogodio u 89. minuti za vodstvo Borca, a u 90. minuti Stojkić je iz slobodnog udarca pogodio za konačnih 1:1.

Janković i Slišković bijesni
Strateg Banjalučana Igor Janković je istakao da je Zrinjski samo uz pomoć sreće ostao neporažen na Gradskom stadionu.

– Kad spominjem da nije sreća na našoj strani, onda se neko sprda sa tim. Ovo je jedna klasična sreća. Neću komentarisati suđenje. Mislim da je Borac danas zaslužio pobjedu. Samo ću to reći i više ništa. Sve ostalo nek ide drugima na čast, ovo je sramota – rekao je vidno bijesan Janković nakon meča.

Šef stručnog štaba Zrinjskog Blaž Slišković je nakon meča bio bez dlake na jeziku: okrivio je čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji su, prema njegovim riječima, natjerali sudiju Bjelicu da dozvoli da se susret odigra, te domaćina koji nije ništa učinio da bi teren ličio na fudbalski teren, a ne na močvaru.

– Ne bih mnogo govorio o utakmici. Ne može se na ovome prikazati određeni kvalitet. Nisam ja trener vaterpolista da igramo ovdje. Sudija je prije utakmice bio za to da se ona ne igra, ali je iz Sarajeva došla naredba da se mora igrati po ovakvom terenu i to je odlučilo. Ne krivim sudiju jer je morao tražiti da se igra utakmica po ovakvim neregularnim uslovima. Utakmica se mogla prolongirati za 24 sata, mnogo bi bolje bilo. Ovako se lopta nabijala s obje strane, oba pogotka su pala nakon grešaka, ali ustvari publika nije ništa vidjela. Odnijeli smo bod zasluženo jer smo se trudili kao i domaćin – rekao je Slišković koji je okrivio i domaću ekipu za lošu organizaciju utakmice.

Borac će takmičenje nastaviti u Ligi za opstanak, a za vikend u Banjaluku dolazi Čelik.

Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *