Vlasnik Fulama: 800 miliona funti za “Vembli”!

Sport

Fudbalski savez Engleske saopštio je da je dobio ponudu od 800 miliona funti za prodaju čuvenog londonskog stadiona “Vembli”.

Kako je prenio Bi-Bi-Si (BBC), za kupovinu je zainteresovan vlasnik engleskog fudbalskog kluba Fulam Šahid Kan, koji je i vlasnik američke NFL ekipe Džeksonvil.

Izvršni potpredsjednik NFL lige Mark Voler rekao je da bi kupovina legendarnog stadiona u Londonu bila veoma važna za ligu, a da bi Velika Britanija time pokazala da želi da pomogne razvoj američkog fudbala.

– To bi omogućilo veću fleksibilnost planiranja budućih utakmica NFL lige u Londonu – naveo je on.

Stadion “Vembli” kapaciteta 90 000 sjedišta, najveći je u Ujedinjenom Kraljevstvu, otvoren je 2007. godine, a koštao je 757 miliona funti. Totenhem je ove sezone na “Vembliju” igrao kao domaćin, pošto je njegov stadion u izgradnji.

Totenhem ima ugovor sa NFL da u narednih 10 godina organizuje najmanje dvije utakmice u sezoni NFL lige, kada stadion bude završen. FA je u januaru saopštio da će do kraja 2054. godine otplatiti izgradnju “Vemblija”.

Skaj je prenio da se vjeruje da će reprezentacija Engleske i dalje veći broj utakmica igrati na “Vembliju”, kao i da će sjedište FA ostati na stadionu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *