FIFA “finansira” Zvezdu i Partizan

Sport

Svjetska kuća fudbala FIFA mogla bi ovog ljeta da “finansira” dolazak pojačanja u redove Crvene zvezde i Partizana za evropske kvalifikacije.

Šalu na stranu, činjenica je da bi zbog prisustva igrača u nacionalnom timu Srbije na Mundijalu u Rusiji beogradski vječiti rivali mogli lijepo da se opare. Naime, poznato je da će FIFA za svakog igrača koji se nađe na Mundijalu platiti njegovom klubu ili klubovima određenu svotu novca na ime komepnzacije. Svjetska kuće fudbala je za taj trošak izdvojila 209 miliona dolara koji će biti raspoređen na 736 igrača.

Da pojednostavimo: FIFA će za svakog fudbalera platiti po danu 8 530 dolara, a računa se period od dvije sedmice do početka Mundijala, pa do dana kada njegova reprezentacija odigra posljednji meč u Rusiji.

Ako “orlovi” ispadnu u prvoj fazi takmičenja, u kampu reprezentaciji bi proveli ukupno 27 dana. U tom slučaju FIFA bi za Vladimira Stojkovića uplatila 230 310 dolara, dok bi Crvena zvezda za Milana Rodića i Nemanju Radonjića mogla da računa na dvostruku veću sumu.

Međutim, postoji jedan problem. Tačnije, otežavajuća okolnost za naše vječite. FIFA računa period od početka kvalifikacija.

Dakle, Partizan bi morao da dijeli obeštećenje za Stojkovića sa Notingem Forestom, ali i da računa na dio zarade od Nikole Milenkovića koji je do prošle godine bio u Humskoj. Zvezda će dio novca morati da prosledi na račun Krila Sovjetov gdje je Rodić bio do prošle godine. Neizvjesna je situacija sa Radonjićem. On je i dalje igrač Rome, ali je od početka kvalifikacija bio na pozajmici u Čukaričkom.

Kako bilo, vječiti će moći da skupe lijepu svotu novca. I da za nju, primjera radi, obezbijede cijelu ili dio plate za kvalitetno pojačanje.

MozzartSport.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *