Hrvatska deklasirala Argentinu

Sport

Reprezentacija Hrvatske u derbiju grupe “D” pobijedila je Argentinu rezultatom 3:0, golovima Ante Rebića, Luke Modrića i Ivana Rakitića, a selektor Hrvatske Zlatko Dalić održao je čas taktike kolegi na suprotnoj klupi Horheu Sanpaoliju.

Ovim trijumfom Hrvatska je osigurala plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je hrabro otvorila utakicu, napadala dosta visoko i pokušala nametnuti svoj ritam igre što je u potpunosti i uspjela, a jednu od najboljih prilika u prvom dijelu Hrvati su imali u 32 . minutu kada je Vrsaljko odlično ubacio na drugu stativu, Mandžukić se ubacio iz drugog plana ali je zakasnio za trenutak.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Modrić šačlje teledirigovanm pas ka Rebiću, međutim, fudbaler Hrvatske nije bio najspretnji sa loptom, izgubio je korak, a odlična prilika otišla je nepovrat.

Ono što nije uradio u završnici prvog poluvremena Rebić je uradio u 53. miniutu. Jeenu vraćenu loptu, golman Argentine Kabaljero pokušao je izbiti u polje, ali je napravio kardinalnu grešku, lopta je došla do Rebića koji je volej udarcem doveo Hrvatsku u vođstvo.

Inicijativu koju je imala u ovom meču Hrvatska je krunisala u 80. minutu. Nakon jedne duže akcije Brozović je sa lijeve strane uposlio Modrića, ovaj se na 18 metara oslobodio svojih čuvara, i preciznim udarcem još jednom matirao Kabaljera.

Još jednom Rakitić je zaprijetio u 88. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio same rešlje tako da se rezultat nije promijenio.

Tačku na I stavilo je Ivan Rakitić pogodivši nakon jednog kontranapada za 3:0 u 91. minutu.

Nevidljivi Mesi

Leo Mesi, prva zvijezda Argentine na utakmici protiv Hrvatske bio je gotovo nevidljiv. Baš kao što je i najavio, hrvatski selektor Zlatko Dalić nije odredio nijednog igrača koji će striktno paziti na omalenog Argentinca. Radili su to Hrvati timski, pritiskom, zgusnutom formacijom i u potpunosti su supjeli u tome.

Osim što nije gotovo ništa pokazao na ovoj utakmici Leo Mesi je bio izuzetno nervozan, a sve to na kraju komovalo je njegovom učinku na ovoj utakmici.

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *