Đoković protiv Sandgrena u prvom kolu Vimbldona

Sport

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, dok se Dušan Lajović sastaje sa prvim nosiocem i braniocem trofeja Švajcarcem Rodžerom Federerom, odlučeno je danas žrijebom.

Ðokovićev rival je ovogodišnje iznenađenje na Australijan openu (stigao do četvrtfinala) i trenutno 57. igrač svijeta, a Lajović je dobio vjerovatno najteži mogući zadatak jer protiv sebe ima tenisera koji ima osam titula na britanskom gren slemu, uz 19. učešća, u reprizi iz 2. runde prošle godine.

Ukoliko srpski as uspješno prođe prvu prepreku naredni protivnik biće mu pobjednik između Argentinaca Orasija Zebaljosa i Gvida Andreozija, u istom dijelu nalazi se kao Dominik Tim, Aleksander Zverev, Huan Martin Del Potro i Rafalel Nadal, a ako bi Lajović napravio senzaciju išao bi na bolji iz duela Bendžamin Bonzi (Francuska) – Lukaš Lacko (Slovačka).

Srbija će imati još dva učesnika nakon odustajanja Viktora Troickog, Filip Krajinović se na startu sastaje sa Nikolasom Žarijem iz Čilea, a Laslo Ðere sa Italijanom Paolom Lorencijem.

Teniser iz BiH Damir Džumhur u 1. kolu igraće protiv Nijemca Maksimiliana Merterera koji je trenutno 49. teniser svijeta, dok će Mirza Bašić u prvom kolu imati veoma težak zadatak jer će igrati protiv Argentinca Diega Švartcmana koji je 14 nosilac na turniru.

Vimbldon, čiji je nagradni fond 15.982 funti, počinje u ponedjeljak i traje do 15. jula.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *