Đoković spreman za Pariz i London

Sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je u Parizu da se posle nekoliko meseci oseća odlično na terenu.

Novak je prethodno poražen u polufinalu Mastersa u Šangaju od Roberta Bautiste Aguta, a na turnirima u Parizu i Londonu pokušaće da odbrani prvo mesto do kraja godine.

„Osećam se sjajno. Osećam se preporođeno. Jasno je da se osećam i veoma srećno što se vraćam u grad u kojem sam doživeo divne trenutke ove godine“, rekao je najbolji teniser sveta pred start Mastersa u Parizu. 

Mnogi već nekoliko meseci ističu da je samo pitanje vremena kada će Endi Mari prestići Novaka na prvom mestu ATP liste. Britanac je osvojio turnir u Beču i dodatno se približio preuzimanju prve pozicije, a Novak kaže da je već bio u sličnoj situaciji. 

„Što se tiče pozicije na listi i brobe za prvo mesto, već sam bio u sličnoj situaciji, tako da znam šta da radim. Ja volim da sve pojednostavim.“ 

Đoković je osvajanjem Rolan Garosa postao prvi čovek u istoriji tenisea koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite vrste podloge i bilo je potpuno očekivano da posle toga usledi blagi pad. 

„Osvajanje Rolan Garosa ove godine mi je donelo mnogo radosti, ali me je taj uspeh sa druge strane i iscrpeo. Moram da kažem da sam se posle Rolan Garosa osećao iscrpljeno, možda sam bio i manje motivisan. Morao sam ponovo da pronađem taj osećaj na terenu. Izgleda da je bilo potrebno malo više vremena. Sada se nalazim u mnogo boljem stanju nego što je to bio slučaj pre nekoliko meseci.“ 

Đoković u drugom kolu Mastersa u Parizu igra sa boljim iz meča Nikolas Almagro – Žil Miler.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *