RK “Borac” sklapa tim za titulu

Sport

Doskorašnji rukometaš Prijedora Mihailo Stošljević prezadovoljan je poslije prelaska u redove Borca m:tel i ne krije da sa novim klupskim drugovima želi da vrati titulu šampiona BiH u Banjaluku.

Snažni lijevi bek bio je jedan od najboljih u redovima Prijedora tokom prvog dijela sezone i zapao je za oko treneru Borca Ratku Đurkoviću.

– Ne znam šta da kažem, a da se ne ponovim. Klub velike tradicije i istorije obavezuje da svi igrači budu na visokom nivou, a ja se nadam da ću opravdati epitet pojačanje – rekao je Stošljević, koji je potpisao ugovor na godinu i po.

Visok je 196 centimetara, a težak 95 kilograma, a sam za sebe kaže da mu je šut najjače oružje. Karijeru je počeo u Voždovcu kod trenera Saše Kandića kojem mnogo duguje, a interesantno je da je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

– Imao sam problema sa povredama, a nisam imao sreće da se nađem u pravoj sredini u pravo vreme. Dolaskom u Prijedor stvari su se promenile, a sada očekujem da dodatno napredujem. Borac je pravi klub za to i verujem da možemo vratiti titulu u Banjaluku. Igrao sam jedan meč protiv novih saigrača i ostavili su na mene utisak snažne ekipe, koja deluje kao porodica. Nadam se da ću se brzo uklopiti, jer je to vrlo važno. Najveći rivali biće Izviđač i Vogošća – rekao je Stošljević.

Njegovim angažovanjem zadovoljan je i trener Đurković, koji će sada imati dodatnu opciju na poziciji lijevog beka, gdje je uglavnom računao samo na Miloša Lončara, s obzirom na to da je mladi Filip Marković dobijao šansu na kašičicu. On će po svemu sudeći otići na pozajmicu u Slogu ili neki drugi klub, a moguće je da će još neko od mlađih igrača privremeno napustiti Borac. U isto vrijeme ekipu će sigurno pojačati još jedan pivot koji bi pomogao Đorđu Ćeliću.

– Naš kapiten je apsolutno opravdao sva očekivanja, ali jednostavno ne može da izdrži ovakav tempo cijelu sezonu. Dovešćemo igrača koji može da mu pomogne i nama da dodatnu dimenziju. Osim toga, moguće je da dovedemo i golmana, jer je uvijek rizik imati samo dva čuvara mreže – rekao je Đurković.

Đurković

Trener Borca m:tel Ratko Đurković pratio je Stošljevićeve igre cijelu polusezonu i bio zadovoljan viđenim.

– Bio nam je potreban ovakav profil igrača. Vrlo je snažan, ima kvalitet za igru u napadu, a uklapa se i po godinama. Mlad je (22 godine), tako da očekujem da će se brzo uklopiti – rekao je Đurković, koji je za 10. januar zakazao početak priprema.

Dogovorena su i dva kontrolna meča 18. i 21. januara protiv Spačve iz Vinkovaca. Planirano je da Banjalučani odigraju još tri meča prije starta drugog dijela sezone.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *