Povrijeđeni Novak Đoković na Božić razbio Marija (FOTO/VIDEO)

Sport

Teniseri, čuvajte se! Novak Đoković je opet onaj stari! Na najradosniji pravoslavni praznik – Božić, najbolji srpski teniser pobedio je prvog reketa sveta Endija Marija u finalu Dohe rezultatom 2:1 – 6:3, 5:7, 6:4.

Ako se po jutru dan poznaje, ovoga puta po prvom turniru, nema sumnje da će Novak ponovo voditi glavnu reč na početku sezone. Jednostavno – mora!

Jer, Srbin brani veliki broj bodova iz 2016. godine i ne sme da dozvoli da se Britanac odlepi na ATP listi. Potrebno je samo da izdrži do Rolan Garosa i i iz odbrane silovito da krene u juriš ka prvom mestu.

U Dohi je odbranio 250 bodova od prošle godine, ali že se razlika povećati pošto Britanac praktično ništa nije branio. Pored tih bodova, Novaku je pobeda protiv Endija bitna za samopouzdanje koje je poprilično poljuljano posle njihovog poslednjeg duela u Londonu. Tada je Srbin i definitivno izgubio prvo mesto.

Ovo je, takođe, bio i 25. trijufm Đokovića protiv Marija koji je ostao na 11. Nadamo se da se neće micati sa te kote još dugo.

Telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *