Partizan izbačen na tri godine iz Evrope

Sport

Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je fudbalskom klubu Partizan da igra i Ligi šampiona i Ligi Evrope naredne tri sezone zbog neisplaćenih dugova.

Šokantna vijest stigla je iz Niona za Partizan, ali kako stvari stoje, crno-beli će, ukoliko do kraja januara izmire dugovanja, biti u prilici da se na ljeto, kroz kvalifikacije, domognu grupne faze Lige šampiona ili Liga Evrope.

Iako je u prvi mah u etar puštena informacija da je Evropska kuća fudbala na tri godine suspendovala “parni valjak” iz svih takmičenja pod njenim okriljem, predsjednik kluba iz Humske Milorad Vučelić, ističe da ta sankcija stupa na snagu ukoliko crno-beli do kraja januara ne plate dugovanja pristigla na naplatu.

– Kažnjeni smo uslovno, ukoliko do 31. januara ne isplatimo 360.000 evra. Znamo za dug, ispištovaćemo sve do petka ili najkasnije početkom sljedeće nedjelje. Postoji reprogram duga, sve smo prijavili UEFA… Niko nije otkrio neki novi dug, on postoji i mora da se reguliše – rekao je za “Novosti” predsjednik Partizana Milorad Vučelić.

Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je Partizanu da igra u Ligi šamiona i Ligi Evrope u prvoj sezoni od naredne tri u kojoj se kvalifikuje za takmičenje.
Kako prenosi Asošiejted pres (AP), Partizan ima oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključnom sa septembrom 2016. godine.

UEFA je odlučila da je ovakva kazna neophodna jer je Partizan nekoliko puta kršio pravila o neplaćenim dugovima u posljednjih pet godina.

Partizan je u “sličnoj situaciji” bio 2013. godine, kada je klub suspendovan na godinu dana iz takmičenja UEFA, pa evrpska kuća fudbala smatra da je žešća kazna jedina odgovarajuća i sposobna da ispravno utiče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *