Počinje liga šampiona

Sport

Startuje nova sezona Lige šampiona i Lige Evrope. Barselona se “iskupljuje” protiv Seltika, Ljubomir Fejsa protiv Duška Tošića, Arsenal u Parizu prvi put posle više od 20 godina…

Najbolji klupski fudbal na svetu utorkom, sredom (Liga šampiona) i četvrtkom (Liga Evrope) ove sezone će privlačiti pažnju gledalaca širom regiona.

Prvo kolo grupne faze Lige šampiona biće odigrano u utorak, 13. i sredu 14. septembra. Titulu šampiona Evrope brani Real Madrid. Finale je 3. juna 2017. godine u Kardifu. Ali do Kardifa je dug put…

Barselona je neprijatno iznenadila svoje navijače proteklog vikenda porazom od Alavesa u prvenstvu i to na Nou Kampu, dok je Seltik zgromio najvećeg rivala Glazgov Rendžers – 5:1.

Naravno, takmičenje u Ligi šampiona je nešto sasvim drugačije, a Anders Inijesta pred dolazak škotske ekipe poručuje da niko ne treba da se zavarava porazom od Alavesa.

“Protiv Seltika očekujte potpuno drugačiju igru i utakmicu. Ovaj poraz neće uticati na nas. Moramo da budemo strpljivi. Jesmo odigrali loše i sada treba da analiziramo gde smo grešili, kako se to ne bi ponavljalo. Tek je početak sezone i ima još dosta prostora za napredak”, kaže Inijesta.

Barselona i Seltik su se često sastajali prethodnih sezona u Ligi šampiona. Njihov poslednji duel odigrao se 11. decembra sezona 2013/14. Kada je Barsa zgromila Seltik 6:1. Odigrali su osam mečeva, a samo jednom je Seltik pobedio. Bilo je to u sezoni 2012/13. kada je bilo 2:1 na Seltik parku.

Osim ovog meča gledaoci Arene sport moći će da gledaju još tri utakmice u direktnim prenosima. Na drugom kanalu, Arena sport prenosi meč iz Lisabona, Benfika – Bešiktaš. Istanbulski crno-beli se posle sedam godina vraćaju u Ligu šampiona. Ovo će biti prvi duel portugalske i turske ekipe u evropskim takmičenjima.

Benfika ima pozitivan skor sa turskim ekipama, pogotovo kada igra kao domaćin – pet pobeda i samo jedan poraz. Ovo će biti i duel srpskih reprezentativaca – Ljubomira Fejse u dresu Benfike i Duška Tošića u dresu Bešiktaša. Posebno će ovaj duel biti zanimljiv zbog Rikarda Kvarežme, portugalskog reprezentativca, bivšeg igrača lisabonskog Sportinga, a sada fudbalera Bešiktaša.

Na trećem kanalu Arene sport biće drirektno prenošen duel iz Pariza: PSŽ – Arsenal. Možemo da očekujemo golove na ovoj utakmici, jer su obe ekipe napadačke, tako da sva tri “znaka” (1-0-2) dolaze u obzir.

Poslednji put Arsenal je gostovao u Parizu pre više od 20 godina! Bilo je to u polufinalu Kupa pobednika kupova (1993/94.). Arsenal je ostao neporažen (1:1), da bi potom pobedio u Londonu, a docnije osvojio trofej u takmičenju koje više ne postoji, pobedivši Parmu u finalu.

Na četvrtom kanalu Arene sport možete da gledate utakmicu Mančester sitija i Borusije iz Menhegladbaha.

Siti je na krilima pobede u mančesterskom derbiju, protiv Junajteda i to na Old Trafordu. Pep Gvardiola, međutim, stišava euforiju:

“To je, na kraju krajeva, samo prvenstvena utakmica, nova tri boda… Mnogo važnija utakmica je ona u utorak, jer želimo da prođemo grupu i doguramo daleko u Ligi šampiona. Ako me pitate da li smo u ovom trenutku potpuno spremni da igramo Evropu, odgovor je – nismo. Stvaramo šanse, ali moramo da budemo još konkretniji u napadu. Ali, tek smo dva meseca zajedno, ima prostora za napredak”, kaže Gvardiola.

Siti i Borusija Menhengladbah su igrali i prošle sezone u istoj grupi. U oba meča pobedio je Siti – u Mančesteru je bilo 4:2, u Nemačkoj 2:1.

Na petom kanalu Arene sport biće prenos meča iz Ajndhovena: PSV – Atletiko Madrid, vicešampion Evrope.

SVE GRUPE:

POVEZANE VESTI
Žreb za Ligu šampiona – nekom majka, nekom maćeha!
GRUPA A: PSŽ, Arsenal, Bazel, Ludogorec.

GRUPA B: Benfika, Napoli, Dinamo Kijev, Bešiktaš.

GRUPA C: Barselona, Mančester siti, Borusija Menhengladbah, Seltik.

GRUPA D: Bajern Minhen, Atletiko Madrid, PSV Ajndhoven, Rostov.

GRUPA E: CSKA Moskva, Bajer Leverkuzen, Totenhem, Monako.

GRUPA F: Real Madrid, Borusija Dortmund, Sporting, Legija Varšava.

GRUPA G: Lester siti, Porto, Klub Briž, Kopenhagen.

GRUPA H: Juventus, Sevilja, Olimpik Lion, Dinamo Zagreb.

 

 

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *