Zvezda se pomučila pred Arsenal: Boaći je u završnici svojim 30. golom srušio hrabre Zemunce! (VIDEO)

Sport

Crveno-beli osvojili su 40. bod u sezoni.

Pomučila se Crvena zvezda u Gornjoj varoši, i u završnici srušila otpor Zemuna u utakmici 15. kola Superlige.

Zemun – Crvena zvezda 0:1
(Boaći 81)

{youtube}aJGuIE6ddzc{/youtube}

ZEMUN: Šaranov, Kiso, Trajković, Cvetković, Dimić, Lasickas, Lečić (od 87. Vuković), Luković, Milutinović (od 46. Bubanja – od 80. Beljić), Vučić, Mladenović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Babić, Frimpong, Anđelković (od 57 Rodić), Donald, Krstičić (od 75. Milijaš), Kanga, Srnić (od 57. Radonjić), Pešić, Boaći.

Sudija: Bojan Nikolić

Nije Zvezda briljirala na terenu (lošijeg kvaliteta) na kom nije igrala 11 godina, dugo je napadala i na kraju slavila pogotkom Ričmonda Boaćija, koji je stigao do 30. pogotka u crveno-belom dresu.

Pristup igrača Zemuna bio je osveženje za Superligu – nisu se zatvorili, dobro su se kretali po terenu i pred Zvezdu su izašli sa ciljem da ugroze Borjana. Nesumnjivo bi naš šampionat bio gledaniji kada bi protivnici na ovaj način češće izlazili na teren pred uvek favorizovane “večite”.

Zato je meč i bio ravnopravan, pogotovo u prvom poluvremenu. Na ruku je domaćima išlo što crveno-beli nisu stvorili baš mnogo šansi, niti su ofanzivno bili dobro organizovani.

Već u 3. minutu je Zemun imao odličnu priliku posle kornera, kada je usamljeni Vučić na drugoj stativi bio zamalo neprecizan.

{youtube}oJCdh1EfDCI{/youtube}

Visoki presing domaćih je na početku sprečavao crveno-bele da se domognu prilika, i uopšte pokušaja da se organizuju akcije, pa smo videli nekoliko optimističnih i atraktivnih pokušaja Zvezde sa distance. Tu su se isticali Boaći, Kanga i Donald, ali su njihove lopte završavale iznad prečke. Pešić je mogao da matira Šaranova u dva navrata, ali mu je jednom odlično odbranio, a drugi put je napadač crveno-belih bio u ofsajdu.

Zvezda je ipak preuzimala inicijativu, smanjen je prostor domaćima da stvore opasnost Borjanu.

{youtube}oqoGLfq_Bj0{/youtube}

U 2. poluvremenu, gosti nisu puštali gas, i bilo je pitanje vremena koliko će Zemunci izdržati. Kako je pritisak crveno-belih rastao, Milovanovićeva ekipa se usredsredila da odbrani svoj gol, i da vreba iz eventualne kontre.

Celo drugo poluvreme je Zvezda pravila opsadu, šutirala i vršila pritisak, i ispostavilo se da je 81. minut bio preloman momenat.

Uspeo je Pešić da prođe svog čuvara po levoj strani, i u pravom momentu je uputio loptu da Boaći pritrči i konačno savlada Šaranova.

Zvezdu sad očekuje gostovanje velikom Arsenalu u Londonu u okviru Lige Evrope (četvrtak, 21.05), za naredni vikend gostuju Radničkom u Nišu. Zemun će u narednom kolu dočekati Mladost iz Lučana.

{youtube}sC60WWsEYU8{/youtube}

SUPERLIGA, 15. kolo

Subota:

Rad – Vojvodina 0:3
(Kojašević 21, Subotić 86, Jovanović 89)

Nedelja:

Zemun – Crvena zvezda 0:1
Bačka – Javor 2:1
Mladost Lučani – Mačva 17.00
Radnički Niš – Napredak 17.00
Čukarički – Voždovac 17.00
Radnik Surdulica – Spartak Žrepčeva krv 17.00
Borac – Partizan 17.00

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *