Predstavljen novi koncept Banjalučkog polumaratona

Sport

Četvrti Banjalučki polumaraton biće održan 12. maja 2018. godine sa novim konceptom pod nazivom „Run & more weekend“, koji je danas predstavljen na konferenciji za novinare.

Jedna od novina jeste izmijenjena staza za učesnike, a sam polumaraton pratiće i brojni zanimljivi sadržaji koji imaju za cilj promociju sporta i grada.
Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije kazao je da je Banja Luka i domaćin i logistička podrška organizaciji Banjalučkog polumaratonu koji raste.

-Svaki do sada je bio sa većim brojem učesnika i većim rejtingom. Za nas je to važno i iz unutrašnjih i eksternih razloga. Iz unutršanjih, zato što podstiče jednu kulturu i drugačiji stil razmišljanja i života kod građana, ali i u kontekstu nekih drugih akcija koje provodimo u gradu poput nove trim staze na Akvani, uređenja trim staza i šetališta na Banj brdu, radi se nova trim staza u Parku „Mladen Stojanović“, planiraju nove teretane u priridi i dogodine ulazimo u uređenje jednog šireg prostora u Trapistima – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, značaj maratona se ogleda i u tome što Banju Luku pozicionira kao jedan od regionalnih centara.

-Banja Luka tu želi da bude pozicionirana i kulturno, i turistički, i sportski. To se uklapa i u našu sliku da privlačimo turiste i goste i da radimo jednu zajedničku ponudu više događaja različitih vrsta – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Govoreći o novostima, predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić, kazao je da je Banjalučki polumaraton prerastao u jedan događaj u kojem će, uz vikend sporta, biti i festivala, zabave i edukacije.
-Jedna od bitnih stvari, jeste da je cilj četvrtog po redu polumaratona na tvrđavi Kastel, što će svakako obogatiti sadržaj cijelog događaja – zaključio je Ćorić.

„Run & more weekend“ trajaće od 10 do 13. maja, a dio ove manifestacije biće sportski seminari, edukacije, treninzi, Ekspo – polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i sportskog turizma, koncerti, rafting, paraglajding, zabava za klince, te drugi sadržaji.

Ovogodišnji 3. Banjalučki polumaraton obilježio je rekordan broj od 6.000 trkača iz 40 zemalja Evrope i svijeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *