Da li je Stevo Nikolić rješenje za Borčeve napadačke probleme?

Sport

Da li je Stevo Nikolić rješenje za Borčeve napadačke probleme? Ovo pitanje su si postavili mnogi ljubitelji fudbala u Banjaluci nakon što je prekaljeni centarfor raskinuo ugovor sa Željezničarom.

Nikolić je dobro poznato ime u gradu na Vrbasu. Već je nastupao u crveno-plavom dresu i bio jedan od ključnih igrača u osvajanju jedine bh. titule. Riječ je o sjajnom napadaču koji ima bogato iskustvo igranja i za Modriču, Zrinjski, Obilić, Ocelul, Debrecen, Spartak.

“Gladan” golova i pobjeda

Borac, s druge strane, muku muči sa realizacijom. Samo 10 golova u 16 ligaških okršaja čini ga drugim najneefikasnijim timom elite. Slabiji je jedino “fenjeraš” Vitez, koji je osam puta pogađao metu. Primjera radi, Sarajevo je postiglo 35, Široki 28, Zrinjski 27 pogodaka…

Zati i ne čudi što su na Gradskom stadionu “notirali” da je Stevo bez kluba, pa neće biti iznenađenje ako u narednim danima počne druga epizoda saradnje. Sam Nikolić ne bi imao ništa protiv.

– Meni su Borac i Banjaluka ostali u lijepom sjećanju i sa profesionalne i sa privatne strane. Svojim golovima sam donio titulu, a i kćerkica mi se tu rodila. Ja sam otvoren za razgovor – za SrpskaCafe je izjavio iskusni golgeter.

Potom je Nikolić pojasnio zašto je raskinuo ugovor sa sastavom sa “Grbavice”. Dvije strane su još prošle sedmice postigle dogovor o razlazu, međutim, nisu željele da objave informaciju prije sarajevskog derbija.

– Sporazumno smo se razišli jer sam “gladan” golova i pobjeda. Nije mi cilj da karijeru okončam sjedenjem na tribinama. Od avgusta mjeseca, odlukom šefa stručnog štaba Admira Adžema, nisam dobio šansu ni minut da zaigram. Nisam se vjerovatno uklapao u njegove ideje i vizije – dodao je Stevo.

Treniram i super se osjećam

Nikolić je, braneći boje Modriče, 2008. godine osvojio šampionski pehar u Premijer ligi BiH. Podvig je ponovio i sa Borcem 2011, te prije dvije sezone sa Zrinjskim. Sa Željom, međutim, nije uspio.

– Klubu želim sve najbolje. Iskreno, ostao mi je veliki žal jer je Željezničar jedini tim u BiH s kojim nisam osvojio titulu. Sada je vrijeme da krenem dalje. Treniram i super se osjećam – zaključio je Stevo Nikolić.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *