Ukrajinski huligani pretukli Partizanovu tv ekipu u Kijevu

Svijet

Kamerman i montažer Partizanove klupske televizijeNemanja Petrović i Filip Balać pretučeni su u Kijevu, nekoliko časova prije meča 6. kola Lige Evrope između domaćeg Dinama i srpskog šampiona.

Navodno, grupa ukrajinskih huligana je prišla članovima Partizanove tv ekipe, a jedan ih je upitao : Vi ste Srbi!? Nakon potvrdnog odgovora, uslijedio je ničim izazvan napad u kojem su obojica lakše povrijeđeni.

Novinar klupske TV Željko Pantić izvijestio je poslije incidenta da niko od napadnutih nije teže povrijeđen.

– Niko nije dramatičnije povređen, pukla je jedna arkada, nekoliko udaraca su dobili, ali ovo je neprijatan incident zbog kojeg mi sada moramo da razmišljamo o svojoj bezbednosti ispred ovog hotela. Dakle, desetak metara od hotela, ljudi su išli u restoran da jedu, na ulici su ih sačekali, čuli da govore srpski i teško premlatili. Porodice povređenih ne treba da brinu, nema opovreda opasnih po život, raportirao je Pantić.

Predsjednik Partizana Milorad Vučević bio je šokiran ovim napadom, a reagovao je i direktor Partizana Miloš Vazura.

– Nadamo se da je to jedan od izolovanih incidenata, da nije organizovano, već da je to manja grupica. Osuđujemo napade, prijavili smo UEFA i policiji, dečko je otišao na ušivanje, rekao je Vazura.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *