Putin eksploziju u Sankt Peterburgu okarakterisao kao terorizam

Svijet

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je eksplozija koja se dogodila sinoć u prodavnici u Sankt Peterburgu rezultat terorističkog čina.

“To je bio teroristički čin. A nedavno je Savezna bezbjednosna služba spriječila još jedan napad”, rekao je Vladimir Putin.

Prema njegovim riječima, bezbjednosna situacija u Rusiji bi bila gora da je dozvoljeno hiljadama građana Ruske federacije, koji su se borili na strani ID, da se vrate u domovinu.

U eksploziji koja se dogodila u jednoj od prodavnica u supermarketu u Sankt Peterburgu povrijeđeno je 13 osoba, od kojih je osam zadržano u bolnici.

Istražni odbor naveo je da je eksplozija uzrokovana “napravom ručne izrade”.

“Eksplodirala je naprava ručne izrade jačine jednake kao 200 grama TNT”, izjavila je portparolka odbora Svetlana Petrenko i dodala da se “sve hipoteze” razmatraju ali da i dalje ostaje otvorena istraga “za pokušaj ubistva”, javila je agencija Frans pres.

Supermarket se nalazi u podnožju “Gigant hola”, popularnog tržnog centra koje su “okupirale” hiljade turista uoči novogodišnjih praznika.

Kremlj je prije deset dana saopštio da je ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao američkog kolegu Donalda Trampa da bi mu zahvalio zbog dojave američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), zahvaljujući kojoj je spriječena serija bombaških napada u Sankt Peterburgu.

Putin je potom rekao da su pripadnici ruskih agencija za bezbjednost osujetili 60 terorističkih napada tokom ove godine.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *