Erdogan “pod paljbom” zbog obraćanja djevojčici

Svijet

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan našao se na meti žestokih kritika nakon što je u govoru pred stranačkim pristalicama uplakanoj petogodišnjoj djevojčici u uniformi rekao da bi joj bila čast da umre u borbi.

Erdoganu je tokom govora pred pristalicama vladajuće AKP, iz publike izvedena djevojčica u uniformi.

– Vidite ko je to ovde! Djevojčice, šta ti radiš ovde? Tu imamo naše crvene beretke, ali crvene beretke nikada ne plaču – rekao je turski predsjednik uplakanoj djevojčici.

Ushićeni Erdogan je, pak, primijetio da djevojčica u džepu uniforme ima tursku zastavu

– Ako pogineš u borbi, položićemo zastavu na tebe, daj bože. Sve je spremno, zar ne? – upitao je Erdogan, na što je djevojčica odgovorila potvrdno.

On ju je potom poljubio u obraz i pustio da siđe sa bine. Ovakvo ponašanje Erdogana osudila je javnost na društvenim mrežama i dok su ga neki optužili za zlostavljanje djece.

– Ovo je sramota. Ovo je stvarno grozno. Ona je samo dijete! Ne možete joj željeti smrt i još govoriti ”daj bože” uz to! – ogorčen je jedan korisnik Tvitera.

– Ovaj ludi čovek neprestano veliča smrt, hvali se brojem ubijenih u Afrinu svakog dana – naveo je drugi korisnik Tvitera.

Inače, Erdogan je svojim pristalicama držao govor o borbi u Afrinu, dok su mu oni glasno skandirali: “Vodi nas u Afrin!”.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *