Putin otkrio nove ciljeve Rusije

Svijet

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas u obraćanju Federalnoj skupštini da je Rusija demokratsko društvo koje se kreće samostalnim putem.

Putin je rekao da se “ne smije dopustiti da postignuta stabilnost u Rusiji bude usporena” i da je stabilnost osnova, ali ne i garancija razvoja.

“Nisu riješeni svi problemi. Osnova razvoja društva leži u očuvanju naroda i blagostanju građana. Potreban je odlučni napredak u tom smjeru”, rekao je ruski predsjendik, prenio je “Sputnjik”.

Putin je ocijenio da se demografski gubici iz perioda devedesetih još osjećaju, ali da se situacija izmijenila.

On je pozvao da se radi sa entuzijazmom zbog budućih generacija i naglasio da nema govora da neko može doći i zauzeti Rusiju.

Povećati BDP i životni vijek građana

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da će država do kraja sljedeće decenije pokušati da poveća bruto domaći proizvod /BDP/ za 1,5 puta i da treba povećati sredstava za poboljšanje demografske situacije u zemlji.

“Do kraja sljedeće decenije Rusija treba da se pridruži klubu zemalja sa očekivanim životnim vijekom dužim od 80 godina”, rekao je Putin u obraćanju Federalnoj skupštini.

On je napomenuo da država treba da izdvoji najmanje četiri odsto BDP-a za zdravstvenu zaštitu, s težnjom da se taj procenat poveća na pet odsto.

Putin je rekao da za poboljšanje demografske situacije treba izdvojiti 3,4 triliona rubalja, što je za 40 odsto više nego u prethodnih šest godina, prenio je “Sputnjik”.

Ruski predsjednik je rekao da Rusija planira da privuče najmanje 1,5 triliona rubalja privatnih investicija u periodu od šest godina radi obnavljanja industrije električne energije.

On je dodao da država planira da nastavi razvijanje ruskog Dalekog istoka.

Putin je rekao da će most prema poluostrvu Krim biti otvoren za saobraćaj za nekoliko mjeseci

Tehnološko zaostajanje u budućnosti će dovesti do gubljenja suvereniteta

Od nas se očekuje snažan odgovor. Mi smo spremni da ga damo”, naglasio je Putin.

„Zaostajanje je na glavna prijetnja i naš neprijatelj. Ako ne promijenimo tu situaciju, ona će se samo pogoršavati. To je tako teška hronična bolest što malo po malo uništava organizam iznutra“, dodao je on.

Nema govora da neko može “doći i zauzeti” Rusiju

Ruski predsjednik je pozvao da se radi sa entuzijazmom zbog budućih generacija. On je naveo da nema govora da neko može doći i zauzeti Rusiju.

Rusija pravi novo oružje kao odgovor na akcije SAD koje su rasporedile svoj PRO na teritoriji drugih država.

On je podsjetio na izlazak Vašingtona iz dogovora o PRO, Moskva je protiv toga.

„Svi naši prijedlozi su bili odbačeni“, konstatovao je Putin.

Obraćanje ruskog predsjednika prati više od 1.000 gostiju i 705 akreditovanih novinara.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *