Na istoku Rusije pronađene 54 odsječene šake

Svijet

Vreća u kojoj su se nalazile 54 ljudske šake pronađena je bačena nedaleko od rijeke kod Habarovska na dalekom istoku Rusije. Vreća je završila na malom ostrvu usred rijeke Amur, nedaleko od granice sa Kinom.

Policija je objavila da su ostaci odnijeti na forenzičko ispitivanje u laboratoriju u Habarovsku, kao i da najvjerovatnije nisu posljedica djelovanja kriminalaca. Šake su odvojene od neidentifikovanih tijela, piše Dejli mejl.

Prema navodima iz istrage, šake su odvojene od tijela kako bi se sačuvali otisci prstiju u slučaju da se pojavi potreba za kasnijom naknadnom idetifikacijom tijela. Policija sada “vrši provjere i ispituje sve moguće okolnosti događaja”.

Prvobitne spekulacije su pretpostavljale da bi odsijecanje šaka moglo biti djelo manijakalnog ubice ili da iza slučaja, možda, stoji međunarodni organizovani kriminal.

Po drugoj teoriji, šake su odsječene kako bi se sakrio identitet žrtava ubijenih zbog trgovine organima. U tom kontekstu su pominjane japanske Jakuze, kao i kineska mafija, piše Sajbirijen tajms.

Najnovije tvrdnje, da odsječene šake nisu i vezi sa kriminalom, pobudile su nevjericu javnosti i sumnje da je u pitanju zataškavanje slučaja.

Upozorenje: Snimak može biti uznemirujući!

b92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *