Hajten: SAD može da uništi Rusiju

Svijet

Sjedinjene Američke Države mogu da odgovore na svaki napad Rusije, izjavio je predsjednik Strateške komande Oružanih snaga SAD general Džon Hajten.

Hajten je ovu poruku poslao na budžetskom saslušanju Predstavničkog doma o oružanim snagama, komentarišući govor predsjednika Rusije Vladimira Putina o najnovijem oružju.

– Spremni smo za sve postojeće prijetnje i niko u to ne treba da sumnja – jasan je Hajten.
General smatra da, osim masovnog napada na Sjedinjene Američke Države, šta god da Rusija uradi Vašington na to može da odgovori:

– Inače, oni ne znaju gdje se nalaze naše podmornice, a mogu da unište njihovu zemlju ako krenemo tim putem.

Ranije je grupa američkih senatora pozvala državnog sekretara Reksa Tilersona da započne sa Rusijom dijalog o strateškoj stabilnosti nakon obraćanja predsjednika Rusije Vladimira Putina saveznoj skupštini, u kojem je on govorio o novom oružju. Prema riječima ruskog lidera, u sastav strateških nuklearnih snaga ulaze 80 novih interkontinentalnih balističkih raketa, 102 balističke rakete na podmornicama i tri strateške raketne podmornice “Borej” U svom govoru Putin je prikazao kadrove testiranja raketnog sistema sa krstarećim raketama, dejstvo nuklearne rakete i sistem “Sarmat”.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *