Rusija: Napad na Siriju neće proći bez posljedica

Svijet

Ruski ambasador u SAD upozorio je na posljedice nakon noćašnjeg napada Amerike, Velike Britanije i Francuske na Siriju.

Kako je rekao Anatoli Antonov, Rusija se osjeća ugroženom zbog američke odluke da napadne Siriju zbog navodnog hemijskog napada 7. aprila, za koji Moskva vjeruje da je namješten.

– Upotrebljen je dizajniran scenario. Upozorili smo da takve akcije neće proći bez posljedica. Sva odgovornost leži na Vašingtonu, Parizu i Londonu – naveo je Antonov u saopštenju, prenosi Blic.

Antonov je rekao da uprkos upozorenjima iz Rusije, američki predsjednik je uz saveznike Francusku i Veliku Britaniju naredio vojne udare na Siriju. Rusiji nije ranije javljeno koje će mete biti gađane, rekao je američki general Džozef Danford.

U noćašnjim napadima koje su izvele SAD, Francuska i Velika Britanija, pogođene su najmanje tri lokacije na periferiji Damaska i Homsa. Sirijski mediji javili su da su tri osobe povređene u Homsu.

Savezničke snage izvele su napad zbog navodnog hemijskog napada koji se 7. aprila dogodio u Dumi.

Zaharova: Napad u trenutku kada je Sirija imala šansu za mir

SAD i njihovi saveznici su izveli vojni udar na Siriju tačno u trenutku kada je ta zemlja dobila šansu za mirnu budućnost, navela je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Fejsbuk nalog.

– Oni koji stoje iza napada polažu pravo na moralno vođstvo u svijetu i deklarišu se kao jedinstveni i ekskluzivni. Potrebna je sasvim posebna jedinstvenost da se napadne sirijska prestonica u trenutku kada je Sirija dobila najzad šansu za mir – navela je ona, prenosi TAS S.

– Bijela kuća kaže da se njena uvjerenost u hemijski napad Damaska zasniva na medijima, izvještajima o simptomima, snimcima i fotografijama kao i na kredibilnim informacijama. Nakon tog saopštenja, američki i drugi zapadni mediji treba da budu svjesni svoje odgovornosti za ono što se dogodilo – navela je Zaharova.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *