Putin sa državnim vrhom Austrije

Svijet

Predsjednik Rusije Vladimir Putin doputovaće sutra u jednodnevnu posjetu Beču, gdje će razgovarati sa državnim vrhom Austrije.

Oko 800 policajaca biće zaduženo za bezbjednost visokog gosta, najavljeno je uoči posjete, uz napomenu da će i dijelovi austrijske prestonice biti zatvarani.

U obezbjeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije, od specijalnih jedinica Vega i Kobra, do običnih policajaca.

Predsjednik Austrije Aleksander van der Belen primiće, uz vojne počasti svog ruskog kolegu, nakon čega će Putin razgovarati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom.

Zatim je predviđeno da Putin položi venac na spomenik palim ruskim borcima u pratnji šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel.

Na kraju posjete Putin će sa Van der Belenom obići izložbu “Ermitaž u gostima – djela majstora od Botičelija do Van Dajka”.

Inače policiji su prijavljene i dvije demonstracije – jedna protiv Putina, a druga pod motom “Prijateljstvo sa Rusijom”, pristalica Rusije.

Uoči posjete Putina u Beč, koji dolazi povodom 50-te godišnjice od potpisivanja sporazuma o snabdjevanju gasom iz Rusije, Štrahe je zatražio od EU da ukine besmislene sankcije protiv Moskve.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *