Među 37 stradalih u Đenovi troje djece

Svijet

Broj stradalih u jučerašnjem rušenju dijela vijadukta u Đenovi popeo se na 37, javlja lokalni portal “Genovatoday.it”. Spasioci tragaju za preživjelima koji su drugi dan zarobljeni pod ruševinama mosta, dok javnost i porodice strahuju da će broj žrtava drastično rasti.

Akcija spasavanja koja je jutros nastavljena, trajala je i u toku noći kada su vatrogasci pretraživali mjesto urušavanja mosta, prenosi Blic.rs.

Tokom jučerašnjeg dana, evakuisane su okolne zgrade zbog straha od novog urušavanja. Broj nestalih kreće se od četiri do 12, a navodno se iz ruševina čuje plač.

Italijanska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade objavila je da su u nesreći poginula i tri maloljetnika od osam, dvanaest i trinaest godina, dok su pojedini mediji prenijeli do sada ne potvrđene informacije da je stradala i jedna beba.

Istovremeno, mediji objavljuju potresne priče onih koji su, srećom, preživjeli tragediju. Jedan od njih, italijanskim medijima rekao je da je “pravo čudo” što je preživio. Srednjovječni čovjek je za lokalnu italijansku televiziju rekao da je stajao ispred svog kamiona ispod mosta u Đenovi kada se struktura urušila, a prasak ga odbacio deset metara u jedan zid, zbog čega je povrijedio desno rame i kuk.

Tragediju u Đenovi spletom srećnih okolnosti preživjeli su i jedan golman, kao i vozač iz Hrvatske.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *