Novozelandska premijerka na samit UN došla s tromjesečnom bebom

Svijet

Premijerka Novog Zelanda Džesinda Ardern privukla je veliku pažnju javnosti pojavljivanjem na svečanom skupu u njujorškom sjedištu Ujedinjenih naroda u društvu tromjesečne bebe Neve Te Aroha.

Uoči današnjeg početka redovnog 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, u Njujorku je sinoć održan Samit mira posvećen Nelsonu Mandeli, bivšem južnoafričkom lideru koji je rođen prije sto godina.

Najviše pažnje na skupu privukla je šefica novozelandske vlade Ardern koja je u naručju držala tromjesečnu kćerku, prenosi Avaz.ba.

List “Herald“ prenosi kako je suprug novozelandske premijerke Klarke Gejford koji je takođe bio na skupu, na Tviteru objavio i akreditaciju s kojom je tromjesečna beba prisustvovala Samitu u UN. Akreditacija je bila naslovljena “Prva beba Novog Zelanda“.

– Kamo sreće da sam mogao snimiti izraz iznenađenosti na licima članova japanske delegacije koji su ušli u prostoriju u kojoj smo presvlačili bebu, bio bi to odličan poklon za 21. rođendan – napisao je Gejford.

Premijerka bi se 27. septembra trebala obratiti Generalnoj skupštini UN, a ne bi bilo iznenađenje da se ponovo pojavi u društvu “prve bebe Novog Zelanda“.

Nakon bivše premijerke Pakistana Benazir Buto, Ardern je druga šefica vlade koja se porodila tokom mandata.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *