Saradnici Hilari Klinton pedofili i pripadnici seks kulta!?

Svijet

Posljednjih dana internetom se šire spekulacije o skandalu vezanom uz Hilari Klinton, većem od istrage u vezi s e-mail porukama slanim s privatnog servera.

Dok Amerikanci broje dane do završetka izbornog “cirkusa”, kako mnogi od njih opisuju izbore koji su prešli sve granice dobrog ukusa i političke ozbiljnosti, blogeri i samoprozvani analitičari i novi aktivisti, Trampovi sledbenici i tabloidni novinari virtuelnim svetom šire vest o navodnoj “pedofilskoj mreži” u Vašingtonskim krugovima koja bi mogla da se završi zatvorskom kaznom za bračni par Klinton.

Njihova teorija je da je pitanje dana kada će vest izaći na videlo, a ako ne izađe, to je, upozoravaju, dokaz da Vašingtonom upravljaju nevidljive, vrlo moćne sile protiv kojih se trebaju boriti. Dokazi o navodnim perverzijama u krugovima Klintonovih skrivaju se, tvrde, u Vajnerovim e-mail porukama koje su deo aktuelne istrage FBI-a, i kada eksplodiraju u javnost, označiće kraj vladajuće klike u Vašingtonu.

Ova vest je posebno zainteresovala Majka Černoviča, autora, blogera i promotera lika i dela Donalda Trampa, i žestokog protivnika Hilari Klinton, koji ne propušta priliku da ocrni demokratsku kandidatkinju na svom političkom portalu Danger & Play.

Černovič ide korak dalje: “Klintonovi unutrašnji krugovi uključuju krijumčare dece, pedofile i članove seks kulta”. On tvrdi da je Džon Podesta, šef Hillarine predsedničke kampanje i nekadašnji bliski saradnik Bila Klintona, primio e-mail s porukom: “Toliko se veselim “Spirit Cooking” večeri u mom domu. Misliš li da ćeš mi moći reći hoće li nam se pridružiti tvoj brat?”

“Spirit Cooking”, pojašnjava Černovič, je okultni seksualni ritual koji je popularizovala srpska umetnica Marina Abramović, a uključuje svakojake perverzne orgije. U istom članku Černovič ističe da je demokratska kandidatkinja za predsednicu SAD-a štitila Lauru Silsbi, koja je uhvaćena u krijumčarenju 33 dece s Haitija za navodne potrebe pedofilskog ostrva Džefrija Epstajna, čiji je Bil Klinton bio redovan gost.

Ovo je tipičan sadržaj koji, s obzirom na to da se temelji na nesigurnim izvorima, tradicionalna međunarodna štampa ignoriše. Međutim, prostor dobija na sajtovima desničarskih aktivista, koje u liberalnim krugovima smatraju pripadnicima tzv. alt-desnice, grupe belih nacionalista i nihilista sklonih teorijama zavere.

Černovič vešto radi na svome onlajn imidžu, iako sadržaj onog što piše veliki deo američke populacije smatra apsurdnim. Njegovu popularnost potvrđuju stotine hiljada ljudi koji prate sve što napiše.

Černovič sebe smatra za prvoklasnog novinara koji zaslužuje Pulicera, a svoj projekat zove delom medijske korporacije “Cernovich Media”, iako se ona sastoji samo od njega i njegova kompjutera na kom radi iz svog doma, nedaleko od Los Anđelesa, koga deli sa suprugom Šaunom.

kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *