Hiljade ljudi na protestu tokom samita G20

Svijet

U prijestonici Argentine Buenos Ajresu danas su se okupile hiljade demonstranata koji tokom godišnjeg samita Grupe 20 industrijski najjačih zemalja protestuju protiv ekonomskih mjera .

Pripadnici policije i granične patrole raspoređeni su na području od 12 kilometara kvadratnih oko centra Kosta Slgero gdje se samit održava.

Linije gradskog prevoza u Buenos Ajresu su zatvorene kao i stotine ulica i petlji radi održavanja efikasnosti i kontrole saobraćaja.

Protestna šetnja koju je organizovalo udruženje radničkih sindikata i grupa za prava održava se na oko pet kilometara od mjesta održavanja samita G20.

Argentinska vlada je građanima savjetovala da napuste grad tokom trajanja samita, navodi agencija i dodaje da su takve mjere otežale aktivistima dolazak na protestnu šetnju.

Ministarka za bezbjednost Patriša Bulrih rekla je novinarima da u državu nisu ušle nikakve nasilne grupe koje bi da prisustvuju tom protestu i dodala da je zarad održavanja mira, pozvano 2.500 policajaca da obezbjeđuje protest.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *